luni, 13 iunie 2016

os 空手家


Aikido a apărut în perioada samurailor. Aceștia înedreptățeau pe oamenii săraci care, pentru a se apăra, au inventat diverse procedee. Ei învătau unii de la alții, dar fiecare înțelegea în felul său. Așa au apărut mai multe stiluri. 

Aikido este ca un copac cu mai mai multe ramuri. Toate stilurile pornesc de la același principiu: apărarea, acesta este trunchiul copacului (Iunie 2016)


Cine a fost Musashi?
Miyamoto Musashi (n.c.1584 - d.13 iunie 1645), cunoscut și sub numele Shinmen Takezō, Miyamoto Bennosuke, sau numele budist Niten Dōraku, a fost un spadasin japonez faimos pentru duelurile sale și stilul lui distinctiv de a lupta cu două săbii. Este fondatorul stilului Hyōhō Niten Ichi-ryū (sau Niten-ryū) și autorul unei cărții de strategie.

Stiati ca
Detaliile cu privire la începutul vieţii lui Miyamoto Musashi sunt dificil de verificat. Se crede că de la șapte ani a fost crescut de unchiul său în templu Shoreian, acolo a fost educat în buddhism și a învăţat competenţele de baza, cum ar fi scrisul și cititul.

Altă poveste susţine că nu făcut vreodata baie pentru că el nu a vrut sa fie surprins neînarmat. Însă acest lucru este puţin probabil, un membru nespălat din casta razboinică nu ar fi fost primit ca un oaspete de marcă în casele importante (Aprilie 2016)
                  
sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Miyamoto_Musashi 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu